Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Szent István és kora  megnyitották a Vasvári Iskola új kiállítását Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. március 19.

Székesfehérvár történelmi múltjának tiszteletéről, közös örökségünk továbbadásának fontosságáról adott példát ismét a Vasvári Pál Általános Iskola. Ma reggel az intézmény teljes tantestülete és valamennyi tanuló jelenlétében dr. Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg a „Szent István és kora” című új kiállítást, amely kapcsolódik a 2013-as Emlékév programjaihoz. A tárlat keretében látható a szent uralkodó korát idéző városmakett, több installáció és számos korabeli fegyver másolata.

Tovább...
 
A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör áprilisi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. március 19.

Image A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek 2013. április havi programját alább közöljük.

Tovább...
 
Csitáry-Hock Tamás kapta idén a Penna Regia díjat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. március 18.

Image A Hiemer-házban került sor a Szabad Sajtó Napja alkalmából szervezett ünnepségre. Székesfehérvár Önkormányzatának képviseletében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a helyi szerkesztőségek tagjait és itt került sor a 2013-as Penna Regia díj átadására is. A Közgyűlés idén Csitáry-Hock Tamásnak ítélte oda az elismerést.

Tovább...
 
PARTY-MESTEREK ÉS ROCK & ROLL LEGENDÁK CSÚCSTALÁLKOZÓJA Nyomtatás E-mail
Írta: Saliga Enikő   
2013. március 18.

Image Vérbeli rock- és party-paradicsom várja az idei Borsodi Hegyalja Fesztivál látogatóit: júniusban Tokajban állomásozik az egykori Metallica-legenda Jason Newsted vadiúj zenekara, a nemzetközi electro és dubstep vonal legerőteljesebb fellépői mellett pedig a magyar rajongóknak is bemutatkozik a Sepultura ex-dobosának elektronikus zenei projektje. Az akciós Hegyalja-bérletek beszerzésére április 30-ig van már csak idő, de addig 16,900 forintért – a diákok csak 14,900 forintért – biztosíthatják helyüket az igazi fesztiválra.

Tovább...
 
Fezen: Tankcsapda, Tito And Tarantula és a Dragonforce Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. március 18.

Image A londoni power metal brigád, a chicano rock fenegyerekei és a megújult magyar rockintézmény is fellép a székesfehérvári fesztiválon, olyan illusztris nevek társaságában, mint a Deep Purple, az Amorphis vagy a Fear Factory.

Tovább...
 
GYEKEKSZEREPLŐT KERES A VÖRÖSMARTY SZÍNHÁZ! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. március 13.

Image A székesfehérvári Vörösmarty Színház a 2013 őszén bemutatásra kerülő "Rideg Sándor: Indul a bakterház" című vígjátékához gyerekszereplőt keres Bendegúz szerepére.

Tovább...
 
Ami tapad, az ragad! - Egy papírszínház restaurálásának fortélyai Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. március 12.

Újabb előadással folytatódik a Hetedhét Játékmúzeum „Kirakó” című szabadegyetemi előadás-sorozata. A téma ismét a restaurálás, ám ezúttal egy papírszínház újjászületésének folyamatába nyerhetnek betekintést az érdeklődők.

Tovább...
 
Felvidékre készülnek a Háry Jánossal Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. március 12.

Image Együtt ünnepelnek a felvidéki diákokkal március 14-én, csütörtökön a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai. Kodály Zoltán: Háry János című daljátékát két alkalommal, közel hétszáz gyermek előtt mutatják be a székesfehérvári oktatási intézmény diákjai az ünnep előestéjén, Galántán.

Tovább...
 
VÍZ ALATTI MESEJÁTÉK A SZABADMŰVELŐDÉS HÁZÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. március 08.

Image Március 9-én, 11 órakor a Szabad Színház Társulata a Szabadművelődés Házában adja elő a Tóvirág című mesejátékát, amelyben életre kel vízi világ. A mese főszereplője a kíváncsi Tóvirág, aki édesapja tiltása ellenére szeretné felfedezni a szárazföldet. Tóvirág a halacskák segítségével egy barlangon keresztül feljut a felszínre, ahol már nemcsak barátokkal találkozik.

Tovább...
 
Történelmi séta Aba-Novák Vilmos nyomában Nyomtatás E-mail
Írta: F. Szegő Krisztina   
2013. március 07.

Image A 2013-as Szent István Emlékév keretében Aba-Novák Sétával folytatódik a neves festő tiszteletére szervezett programsorozat március 9-én, szombaton, Székesfehérváron. A városban található falfestményekről idegenvezetők tartanak ismertetőt. A nap különlegessége, hogy a Városháza I. emeleti seccojának eredeti terveit is megtekinthetik az érdeklődők. Az ingyenes csoportvezetések három időpontban indulnak a Csók István Képtártól.

Tovább...
 
I. Egyházmegyei Ki mit tud! - felhívás Nyomtatás E-mail
Írta: Béres Miklós   
2013. március 04.

Image Napjainkban egymást érik a kereskedelmi televíziókban sugárzott különböző tehetségkutató versenyek, amelyeknek döntő többsége azonban nem az EMBER-ről, nem a TEHETSÉG-ről szól, hanem az üzletről. A hitből fakadó, szeretettel átadott, közzétett művészi értékek alig-alig jutnak el hozzánk. Pedig ezekre a ma emberének nagyon nagy szüksége volna.

Tovább...
 
<< Első < Előző 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4698 - 4708 / 6234